Aankondiging: Hacktiviteit

Gegroet mede-hackers!

Bij deze een bericht om de Hacktiviteit te promoten: https://hack42.nl/wiki/index.php/Hacktiviteit.

Het idee van de Hacktiviteit is een periodiek terugkerende hack-activiteit waarbij deelnemers en gasten samen en/of op individuele basis gaan hacken aan een specifiek voorwerp. Het hackbare object wordt van tevoren bepaald en (wanneer nodig) aangeschaft door de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld goedkope meuk zijn van de Action, DX, etc. Deelnemers krijgen tijdens de Hacktiviteitsessie pas te horen wat het voorwerp is. Dit verrassingseffect doet een groot beroep op de creativiteit en fantasie van deelnemers.

Hacken, creativiteit, maar vooral plezier zal centraal staan. Om die reden dus ook geen workshop met een opgelegd doel, maar vrijheid!

Afgelopen meta-meet werd enthousiast gereageerd op mijn voorstel voor deze activiteit, er hebben zich echter nog niet veel mensen opgeven bij de animocheck. Bij deze het verzoek om dat te doen.

Daarnaast wil ik graag de activiteit in een vorm aanbieden die de meeste mensen past. Het lijkt mij het handigst om hier semi-democratisch voor te zorgen via de overlegpagina van de activiteit: https://hack42.nl/wiki/index.php?title=Overleg:Hacktiviteit. Laat hier weten of je het liefst hebt

  • dat de Hacktiviteit op een aparte avond (middag?) wordt georganiseerd of misschien liever aansluitend op de meta-meet vergadering. Wil je daadwerkelijk dat er tijd wordt gemaakt om met zijn allen de deelnemersruimte in te duiken, of wil je alleen de spullen krijgen, erover nadenken en in je eigen tijd hacken? Wil je de Hacktiviteit op dezelfde avond afsluiten, of op een later moment (misschien bij aanvang van de volgende Hacktiviteit)? Welke frequentie? Wil je zelf betalen voor de meuk, of moet de stichting dat regelen? Hoeveel ben je bereid te betalen?

    Ten slotte, het lijkt mij leuk om deze activiteit te organiseren (mits er genoeg animo is), maar het lijkt mij handig om hier hulp bij te krijgen. Wie ziet het zitten om met mij samen te werken en op zoek te gaan naar goedkope hackbare meuk en er op de Hacktiviteit voor te zorgen dat de avond goed verloopt?

    Alvast bedankt,

    Lurwah

    – Een voorbeeldresultaat, een hack met een el cheapo led-fan (1.70 bij de action)
    – Hacktiviteit: Schrijf je in!
    – Laat je mening weten op de overlegpagina. (Vergeet niet te tekenen met “~~~~” (4x tilde))
    – Hulp gezocht voor organisatie (vraag Lurwah op irc of via onze mailinglist)

Over de auteur

Rick Deckardt

Hacker, Chef, InfoSec-Geek, Founder & secretaris van Hack42

Andere berichten door

Websitehttp://deckardt.nl/

#23

05 2011