Hello Lovelace!

 

De lounge is begonnen aan haar grootse make-over. Na weken van schuiven met spullen, maken van een bar, bouwen van Ivars op de juiste plaatsen, en inrichten van de koelkast, van kasten met museum stukken en schilderen begint het ergens op te lijken. Zie onderaan deze blog voor kiekjes!

Ada Lovelace heeft als hacker-avant-la-lettre natuurlijk een ereplaats verdient. Daarom staat ze nu groot op de centrale muur van de lounge. Daarnaast hebben we nu reden om onze lounge de Lovelace Lounge te noemen, wat best lekker klinkt.

En hier is ze dan, haar ogen volgen je overal in de lounge:

Hoe is Ada gemaakt?

Met een stukje touw en wat duckedtape + een potlood heb ik een circkel op de muur getekend. Daarna heb ik met behulp van een beamer een bekend portret van Ada Lovelace geprojecteerd op de muur in de cirkel, en in grove potloodlijnen (met een timmermanspotlood) een schets overgenomen op de muur.

Omdat we een kleine verspringing in bakstenen hebben tussen de muur links van de muurschildering en de muur van de wandschildering, heb ik de groene achtergrondkleur op de scheidslijn laten beginnen. Leuk trucje dat de aandacht afleidt. Aan de andere kant heb ik dezelfde afstand aangehouden.

Ik heb van groot naar klein gewerkt: Eerst het grote groene vlak, toen de cirkel, toen de basiskleuren, en daarna de details.

Een deel is muurverf die over was gebleven uit mijn eigen huis, een deel Amsterdam acrylverf, en een deel bladgoudflakes van de Action op witte houtlijm.

Hier zie je een deel van het proces:

 

En hier zie je de rest van de huidige status van de Lovelace Lounge.

 

Dit betekent dat het nu ongeveer tijd is om banken te gaan bestellen. Dus hopelijk kunnen we snel met een grote groep gaan loungen onder het toeziend oog van Ada!

Over de auteur

Rizoom

Andere berichten door

Website

#08

04 2023