Uit Hack42
Versie door Dvanzuijlekom (overleg | bijdragen) op 17 mei 2011 om 23:32 (→‎Selectie: Voorspelling en terugkoppeling)
Ga naar: navigatie, zoeken
Samen hacken: Hacktiviteit
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
[[image:{{{Picture}}}|360x360px]]
Naam Hacktiviteit
Locatie Hack42, Arnhem
Datum Jan 13 1337 13:37:00
Contact Lurwah
Info Periodieke activiteit waarin samen en individueel gehackt wordt.
{{{Picture}}} File:{{{Picture}}}Property "Event Picture" (as page type) with input value "File:{{{Picture}}}" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.


Samenvatting

Een periodiek terugkerende hack-activiteit waarbij een groep hackers samen en/of op individuele basis gaat hacken aan een specifiek voorwerp. Het hackbare object wordt vantevoren bepaald en (wanneer nodig) aangeschaft door de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld goedkope meuk zijn van de Action, DX etc etc. Deelnemers krijgen tijdens de hacktiviteit sessie pas te horen wat het voorwerp is. Dit verrassingseffect doet een groot beroep op de creativiteit en fantasie van deelnemers.

Hacken, creativiteit, maar vooral plezier zal centraal staan. Om die reden dus ook geen workshop met een opgelegd doel, maar vrijheid!

Onderdelen

Selectie

Een of meerdere personen zullen verantwoordelijk zijn voor de selectie van een Mysterieus Hackbaar Object en het verwerven van voldoende exemplaren voor alle deelnemers.

In dit stadium is het misschien leuk om een voorspelling te doen van de hacks die mogelijkerwijs zullen gaan worden uitgevoerd, om deze verwachtingen later terug te kunnen koppelen aan de deelnemers. Eventueel kan er een originaliteitsprijs worden toegekend aan het resultaat wat het minst verwacht was.

Hacktiviteit

De sessie(s) waarin het object wordt onthuld aan de deelnemers, waarbij plannen kunnen worden gemaakt en worden uitgevoerd. Eventueel kan er een tijdslimiet worden ingesteld, zodoende deelnemers aan te sporen om snelle beslissingen te nemen.

Evaluatie

Na afloop een evaluatie moment, waarbij deelnemers hun werk kunnen tonen, bespreken, tips uitwisselen over gebruikte technieken en de behaalde resultaten. Hierin ook een korte terugkoppeling van de verantwoordelijk(en) voor de selectie van het object; bijvoorbeeld over de verwachtingen ten aanzien van de hacks en de uiteindelijke resultaten.