Uit Hack42
Versie door Spider (overleg | bijdragen) op 30 okt 2018 om 18:36
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Meeting: Bijeenkomst 15 september 2015
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Kkn6.jpg
Naam Bijeenkomst 15 september 2015
Locatie Hack42
Datum september 15, 2015 20:00:00 - september 15, 2015 21:00:00
Contact Bestuur
Info Tweewekelijkse bijeenkomst met vergadering
Vorige bijeenkomst: Bijeenkomst 1 september 2015
Volgende bijeenkomst Bijeenkomst 29 september 2015
Kkn6.jpg File:Kkn6.jpgDe metameet is een gezellige - tweewekelijkse - bijeenkomst in Hack42. Een kans voor deelnemers om bij te praten en voor geïnteresseerden om kennis met ons te maken.

Daarnaast gebruiken we de bijeenkomst om te vergaderen. Per agendapunt is tot vijf minuten gereserveerd (voor project-demo's zonodig langer) om het te hebben over zaken die voor Hack42 relevant zijn.

De vergadering begint om 20:00 uur en eindigt na het verdelen van het corvee. De metameet begint zodra de eerste deelnemer komt en eindigt zodra de laatste weggaat.

Een verslag van de vorige keer is hier te vinden.

Agenda

Mededelingen

 • Update vanuit het bestuur
 • Spacestate-timer

Gedane zaken

 • 6 september: Open Dag Rozet

Komende zaken

Lopende zaken

 • Projectreview

Rondvraag

Bix: Heb projectpagina gemaakt voor de rad1o badge. Wil je samen de rad1o ontdekken? Vul dan de wiki pagina waar nodig aan. Thanks!

Corvee

Aanwezigen

Aanmelden? Afmelden? Zet je naam op de lijst! Als je ook wilt eten in de space kun je iets voor in de microbeep meenemen.

Ik kom wel

Ik kom niet

Ik maak meetinghap, wie eet er mee?

(hier naam en gerecht invullen).

Animo

Schrijf je op tijd in! Eet je mee? Gezellig! Maar dan help je ook met tafel dekken, schoonmaken en opruimen. Heb je je te laat of niet ingeschreven? Pech, dan eet je pas wanneer de rest genoeg heeft gehad, met het risico dat alles op is.

 • ...

Verslag

De vergadering wordt geopend rond 20:00 uur.

 • Update vanuit het bestuur

Financieel: we hebben toegang tot de bankrekening verkregen. De ingediende declaraties zijn uitbetaald. Declaraties van voor 2015 kunnen nog tot 1 oktober worden ingediend. Vraag Stoneshop: kan in de bevestigingsmail van uitbetaling van de declaratie een extra veld met omschrijving van de declaratie gezet worden? Ja, wordt aangepast. Facturen van betaalde deelnemersbijdragen kunnen nu ook per maand verzonden worden. Als je dit wilt kun je dit aangeven via penningmeester@hack42.nl

 • Spacestate-timer

De spacestate-timer is actief. Deze kun je gebruiken als je even (niet langer dan 30 minuten) binnenkomt. Hiermee gaan wel de lampen aan, maar wordt er niet (via bijvoorbeeld irc, twitter en andere spacestate gerelateerde punten) gecommuniceerd dat we open zijn. Graag gebruiken!

 • Gedane zaken
  • 6 september: Open Dag Rozet

Het had een beetje een hobbelige start omdat we toen we net klaar waren met opbouwen, alles anders moesten indelen en de ADAMS ook moesten leeghalen en verplaatsen. Verder hadden we een goede plek op een drukke dag. Zeker geslaagd!

 • Komende zaken
  • 30 september: zakenlijk overleg

Lounge en Vossenhol zullen op deze woensdag gebruikt worden voor een zakenlijke bijeenkomst. Deze ruimtes zijn dan niet beschikbaar. Dingen uit de bar halen kan natuurlijk wel, maar hou er dan rekening mee dat er mensen serieus aan het doen zijn.

  • 3 oktober: Open dag WeekendWetenschap2015

De promotiemachine is gestart. Op de wiki is nog niet door veel deelnemers aangegeven of ze aanwezig zijn. De wens is dat er in ieder lab mensen aanwezig zijn om iets te laten zien of te kunnen vertellen over de ruimte. Ook voor achter de bar worden nog deelnemers gezocht.

  • Workshop Linux Mint voor instappers

Moem en Stoneshop gaan binnenkort een workshop geven voor absolute instappers. Hiervoor worden USB-sticks besteld die gegraveerd worden met Hack42 logo. Waarschijnlijk gaat het over drie weken plaatsvinden. Houd de wiki in de gaten! En ken je iemand die nog in XP rondklikt, nodig haar of hem uit zich ook in te schrijven.

  • 17 oktober: Hark24 Nurd-inn dome-dinges

Vorige keer ook al iets over gezegd. Nu is er iets meer bekend. Vrijdagmiddag opbouwen, zaterdag event, zondag afbreken. Entree 5 euro (voor onkosten van het event). Naast de NURDdome worden Flexlab en eventueel Vossenhol voor lezingen/workshops. De rest van de space is beschikbaar voor deelnemers, maar wil je meedoen aan het event dan betaal je ook entree. Meer info komt tzt op wiki/website.

 • Projectreview

MacSimski is een camerabalg aan het maken van stuckloper/Tetrapak en een strijkbout. In geogabra heeft hij een model getekend waarmee hij dit makkelijk kan doen. Enige *censuur* is dat hij geen zwart polyethyleen kan vinden. Tips zijn welkom.

Denz: heeft uit storage een IKEA-lijstje meegenomen om op het werk een gedisassembleerde hard-disk in te lijsten. Is door de keuring gekomen wat betreft vernietiging volgens officiele eisen.

Denz: HP85 en aanverwante apparatuur binnengekomen. Kijken of de verzameling tot 1 of 2 functionerende kunnen fabriceren.

 • Rondvraag

Nieuwe deelnemer: HALLO HANS! Woont in Zuid, data-analist en bezig met electronica (arduino). Via neef terecht gekomen bij Hack42, paar maanden geleden rondleiding gehad en nu aangemeld als deelnemer. Andere hobbies: muziek, fotografie. Verder bezig met klein projectje om een esp8266 aan de praat te krijgen en aan tuinverlichting te koppelen.

Donatiefles: Spider heeft een donatiefles meegenomen en op de bar gezet. Paar collega's hebben een stichting die al een aantal jaren projecten uitvoeren in een Keniaans dorpje. Vorig jaar is er een waterput gegraven. Dit jaar zetten ze glazen ramen in een basisschool, in plaats van stoffig karton. Wordt na de open dag weer mee naar huis genomen. Wil je ook doneren, graag! - Vraag Moem: vinden we hier iets van als space? Bugblue: gaan we over nadenken. Suggestie Ritger: iedere maand een ander goed doel?

Ritger: Flexlab! Een van de pijnpunten waar meerdere deelnemers tegenaan lopen is dat het aantal werkende soldeerbouten steeds lager wordt. Kunnen we nieuwe aanschaffen? Ja, graag via /declaraties verzoek indienen.

Eightdot: in het serverhok staan Tsar Bomba onderdelen. Dit is veel geld waard, graag vanaf blijven! Wordt gelabeld.

Mahjestic: Rob, ook nieuw, woont ook in Zuid, werkt in kalibratielaboratorium en is daar ook electronicaspecialist. Verder ook coordinator Jeugdland, lekker buiten spelen en hutten bouwen. Wil graag iets leren over de 3D-printer en lasercutter.

Cooper: Op zoek naar tips om plexiglas (netjes) kort en klein te maken voor het bouwen van een kistje voor zijn ARM-cluster. En wil ook graag leren 3D-printen!

Benzene: De knop bij het hek lijkt ook de Tattoo-winkel te bellen. Geeft ook een ingesprekstoon.

BugBlue: 0 punten! Zal het abbonnement van het hek controleren en gaat wat dingen 3D-printen vanavond. Mensen kunnen meekijken en uitleg krijgen.

Bix: Heb projectpagina gemaakt voor de rad1o badge. Wil je samen de rad1o ontdekken? Vul dan de wiki pagina waar nodig aan. Thanks!

 • Corvee

Op zoek naar manieren waarop corvee voor iedereen wat minder vervelend wordt. De taken staan op het bord. Schrijf zelf je naam erbij en zorg ervoor dat het voor de volgende vergadering gedaan wordt.

Vergadering wordt gesloten om 20:39 uur