Uit Hack42
Versie door Spider (overleg | bijdragen) op 26 jul 2019 om 13:50
Ga naar: navigatie, zoeken
cursus: FPGA workshop
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Altera StratixIVGX FPGA.jpg
Naam FPGA workshop
Locatie Hack42
Ruimte Flexlab
Datum augustus 4, 2019 13:00:00 - augustus 4, 2019 17:00:00
Contact ranzbak
Info FPGA workshop
Voorzitter ranzbak
Altera StratixIVGX FPGA.jpg File:Altera StratixIVGX FPGA.jpg


Wat

Ranzbak komt bij Hack42 een workshop FPGA geven, het is een introductieworkshop maar dan wel voor mensen die al bekend zijn met Arduino's en electronica. Er wordt bijvoorbeeld vanuit gegaan dat je al bekend bent met pull-up en pull-down weerstanden. Een introductieworkshop voor gevorderden dus. Om nog verder gevorderd of gefrustreerd te raken.

Deze cursus zal worden opgenomen voor educatiedoeleinden.

FPGA??

Een field-programmable gate array (FPGA) is een geïntegreerde schakeling bestaande uit programmeerbare logische componenten. Deze logische componenten kunnen geprogrammeerd worden als logische functies zoals AND, XOR enzovoorts. Deze functies kunnen bijvoorbeeld decoders of eenvoudige wiskundige functies zijn. In het merendeel van de FPGA's kan men ook logische elementen terugvinden in de logische blokken.

FPGA’s zijn ontstaan in de jaren 80. Vanaf toen werden ze veelvuldig toegepast in prototypes en producten. Een FPGA is een speciaal soort programmable logic device (PLD). Deze PLD maakt de implementatie mogelijk van courante digitale circuits. De capaciteit van een FPGA is zodanig gegroeid dat tegenwoordig een volledig multi-processorsysteem in één enkele chip geplaatst kan worden.

Benodigdheden

  • laptop met linux, het liefst met een werkende toolchain geschikt voor Lattice up5k

Kosten

Er zitten kosten aan deze workshop omdat we hardware hebben moeten inkopen.

  • voor deelnemers: 10 EURO
  • voor niet-deelnemers: 23 EURO (contant of via BUNQ betalen)

Wie

Er is ruimte voor max 10 mensen De workshop kan gegeven worden op zondag 4 augustus of zaterdag 24 augustus van 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Wil jij graag meedoen meldt je dan aan met de datum naar keuze. Kun je allebei dan kun je allebei de data invullen. Vul je geen data in, dan heb je pech als je niet kan wanneer de datum wordt vastgelegd.