Hackaday: de Hack42 Space State Switch

Cool! Hackaday.com heeft een stukje geplaatst over onze spacestateswitch. Kudo’s aan WitchDoc voor het idee de switch in te sturen naar hackaday.com.

De SpaceStateSwitch schakelt de space “aan” of “uit” en is gekoppeld aan de website, twitter en irc. Hiermee signaleren we onze deelnemers wanneer er anderen in de ruimte aanwezig zijn en het dus tijd is om te komen spelen.

De schakelaar koppelt de tx en rx van een ongebruikte netwerkpoort van een accesspoint. Hierop draait een script die de netwerkpoort 1x per minuut checkt. Indien de poort van status veranderd onderneemt het script actie door te twitteren. Meer technische achtergrondinformatie is te vinden op onze wiki.

Over de auteur

Rick Deckardt

Hacker, Chef, InfoSec-Geek, Founder & secretaris van Hack42

Andere berichten door

Websitehttp://deckardt.nl/

#08

03 2011

0 Comments Voeg uw reactie toe ↓

De bovenste reactie is de nieuwste

  1. 1

    And there was much rejoicing. 😀

  2. 2

    Very cool! Monitoring the state of an Ethernet port is genius. We have a similar switch at i3Detroit, which works a bit differently but serves the same goal. It’s poorly documented here: http://i3detroit.com/wi/index.php?title=Twitterbot

    And you can see the results by following @i3detroit on twitter. (StatusNet support is forever “coming soon”.)