Zaterdag 6 oktober: open dag Weekend van de Wetenschap

Dit jaar doet Hack42 voor de vierde keer mee aan het Weekend van de Wetenschap en openen wij op zaterdag 6 oktober onze deuren voor “het grote publiek”. Klinkt mooi he? En heel spannend! Maar dat valt allemaal wel mee hoor. Zo eng zijn wij niet. 🙂

Eerst even wat feitjes:
Wanneer is het: zaterdag 6 oktober 2018
Hoe laat: van 10:00 tot 17:00 uur, daarna zijn er mogelijk nog mensen aanwezig
Waar: Koningsweg 31, Arnhem (Schaarsbergen) (routebeschrijving)
Voor wie: alle mannen en vrouwen boven de 16 (voor kinderen en huisdieren is ons pand minder geschikt, we gaan ervanuit dat u hen dichtbij houdt.)

En wat is er dan te doen tijdens zo’n open dag bij de Arnhemse hackers?
Dat is altijd een verrassing! Net zoals iedere andere open avond op dinsdag en vrijdag, weten we nooit precies van tevoren wat er gebeurt. Het is maar net waar we zin in hebben. Wij zeggen altijd: “De enige beperking is die van je eigen fantasie.” en “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat het wel kan.” is ook een tekst die prominent aan de muur hangt. Het enige wat altijd zeker is, is dat er genoeg te zien is en dat je uren bezig kunt zijn. Al is het maar met het kijken naar alle bijzondere verzamelingen (zoals van het Arnhemse Computermuseum) en andere rare objecten.

Voorgaande open dagen waren er workshops lockpicken, werden er aluminium muffins gebakken, kon je leren solderen of op de foto met onze Chriet Titulaer en meedoen aan workshops over Linux, luisteren naar een boeklezing. Misschien kun je deze keer wel ehm, leren veterstrikken ofzo? En het is natuurlijk een mooie kans om onze nieuwe metaalwerkplaats te bekijken!

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

Pers is van harte uitgenodigd om ook een bezoek te brengen tijdens onze open dag. Dat kan ook in de aanloop naar het Weekend van de Wetenschap, indien dat nodig is in verband met redactionele deadlines. Wilt u op deze uitnodiging ingaan, laat het ons weten via bestuur@hack42.nl.

Over de auteur

Spider

Andere berichten door

Website

#19

09 2018

0 Comments Voeg uw reactie toe ↓

De bovenste reactie is de nieuwste

  1. 1

    Ook dit jaar weer Linux Inloop, Workshops Lockpicken en aluminium muffins bakken. Dus neem je laptop of oude harde schijven mee!


1Trackbacks/Pingbacks

  1. Arnhemse hackers doen mee aan Weekend van de Wetenschap – Arnhem-Direct.nl 04 10 18