We gaan verhuizen

Na hele mooie maanden in de Broekstraat gaat Hack42 binnenkort verhuizen. Het huidige pand is namelijk niet langer meer beschikbaar. Maar gelukkig biedt het Slak ons een prachtige voortzetting aan.

Het nieuwe pand is een onderdeel van het voormaling militair complex aan de Koningsweg. We krijgen daar een heel gebouw tot onze beschikking. We zullen dus flink wat ruimte hebben om onze bestaande actitiveiten voort te zetten en nieuwe te ontwikkelen.

kkn6

Ons nieuwe gebouw.

Kamp Koningsweg Noord, ook wel bekend als de Zeven Provinciën, is een groot terrein, gelegen in het noorden van Arnhem. Het omvat onder andere vier Rijksmonumenten uit de Tweede Wereldoorlog.  Deze gebouwen zullen worden gerenoveerd en omgebouwd tot atelierwoningen, maar tot die tijd worden ze door het Slak beheerd. En wij gaan er één van huren: KKN6.

KKN6 is een fors, monumentaal gebouw met heel dikke betonnen muren.  Het heeft twee vleugels van elk twee verdiepingen en een zolder. We zullen in eerste instantie vooral de benedenverdieping gebruiken.
Het gebouw kent een uitdaging: er is geen functionerende verwarming. Aardgas is niet aanwezig; de CV-installatie zou op huisbrandolie kunnen werken, maar dat is dan weer erg duur. Gelukkig zien we een creatieve oplossing in de vorm van een houtgestookte moederhaard.  Die zal de lounge rechtstreeks verwarmen, en andere ruimtes via delen van het CV-systeem.

Het gebouw is groot. Dat wil zeggen dat er probleemloos plaats is voor een comfortabele lounge met bar en keuken, een studie- en programmeerruimte met bibliotheek, een kamer voor gaming, een zaal voor lezingen en workshops, labs voor electronica en voor algemeen knutselen, en voor ons Museum. En nog veel meer.

Op dit moment wordt er al hard gewerkt om KKN6 bruikbaar, geriefelijk en awesome te maken. Heel binnenkort heeft Hack42 dus een fantastische nieuwe plek. We hopen je daar te zien!

Over de auteur

Moem

Ikeahacker, Vistaprint-wrangler, mede-oprichter van Hack42.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/index.php/Gebruiker:Moem

#24

10 2011