Instructables en wij

Een paar maanden geleden heb ik eindelijk een account aangemaakt op de website Instructables. Dat is een site waar mensen stap-voor-stap-instructies geven voor het maken van van alles en nog wat: arduino’s, geroosterde courgettes, gehaakte pantoffels, staalconstructies. Noem maar op.

instructablesrobot
En waarom is dat leuk? Omdat je er heel veel aanwijzingen kunt vinden over methodes om dingen te doen. Methodes waar je nog niet aan gedacht had, of waarvan je niet weet hoe het precies moet; soms zelfs dingen waarvan je je wellicht niet eens realiseerde dat je het ook zelf zou kunnen doen.
Dit is, kortom, een website voor prutsers, knutselaars en makers. Dus als je dit leest, is er een goede kans dat het iets voor jou is.

Een leuke feature zijn de challenges en de contests. Hiermee zijn soms zeer begerenswaardige prijzen te winnen.

Wat kunnen wij, als Hack42-deelnemers, er nog meer mee?
We kunnen natuurlijk ook zelf projecten plaatsen. Een aantal van ons heeft dat al gedaan; er is dan ook een Hack42-account, dat deelnemers kunnen gebruiken. En er is een Hack42-groep waarin je ons, en een aantal van onze Instructables, kunt vinden. Dat is natuurlijk ook weer leuke promotie voor ons en onze projecten.

Ook interessant voor ons, tenslotte, is de mogelijkheid om sponsoring aan te vragen. Dit betekent dat we in aanmerking kunnen komen voor één van de verschillende interessante sponsoring-pakketten; we hebben daarvoor, als groep, 10 indrukwekkende projecten nodig.
Zeg nou zelf… we zijn een club van knutselaars, hackers en makers. Dat moet toch wel te doen zijn?

Diverse instructables van de deelnemers van Hack42 op instructables.com (klik!)

Over de auteur

Moem

Ikeahacker, Vistaprint-wrangler, mede-oprichter van Hack42.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/index.php/Gebruiker:Moem

#29

08 2012