Hack42 bij de Feestweek in Het Dorp

Open Het Dorp 1962

Inzamelingsactie Open Het Dorp in 1962

Het Dorp bestaat 50 jaar, en wij zullen er bij zijn!

Het Dorp was indertijd een baanbrekend concept: een eigen woongemeenschap voor mensen met een handicap. Dat was nog nooit eerder vertoond. Dit nieuwe concept werd mogelijk door een massale inzamelingsactie, die veel succes had.
Inmiddels is Het Dorp achterhaald. Het gaat daarom een ingrijpende renovatie tegemoet, en zal nu een meer open vorm krijgen: geen afgesloten eiland, maar een echt, toegankelijk onderdeel van de stad Arnhem.

Maar eerst is het tijd voor een groot jubileumfeest. Vijftig jaar is niet niks. Dat vier je niet in een dagje, daarvoor neem je een kleine week de tijd.
Eén van de onderdelen van de Feestweek is het openstellen van speciale werkplaatsen, waarin technologische oplossingen worden gezocht voor de alledaagse problemen van mensen met een niet alledaagse beperking. En dat is nou precies waarbij wij gaan proberen te helpen.

Hack42 zal, samen met Jaap Vermaas van de Fablabtruck, een werkplaats bemensen die voorzien is van 3Dprinters, een lasercutter en andere gereedschappen en materialen. We hopen veel mensen te kunnen helpen met slimme oplossingen en ideeën, en daarbij ook een beeld te geven van wat nieuwe technologieën voor mensen kunnen betekenen.

Over de auteur

Moem

Ikeahacker, Vistaprint-wrangler, mede-oprichter van Hack42.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/index.php/Gebruiker:Moem

#25

11 2012