Hackers houden open huis tijdens Weekend van de Wetenschap

Na de succesvolle eerste twee edities in 2014 en 2015 is Het Weekend van de Wetenschap terug. Op 1 & 2 oktober kan iedereen ervaren waar Nederlandse techneuten en wetenschappers mee bezig zijn! Kom langs en beleef op 1 oktober de wondere wereld van gaming, computers, elektronica, handenarbeid en techniek bij HACK42.

Het Weekend van de Wetenschap link
Jaarlijks organiseert NEMO met steun van het ministerie van OCW het grootste landelijke technologie- en wetenschapsfestival van Nederland. Het concept is gebaseerd op een open huis formule. Innovatieve en eigentijdse bedrijven, instellingen, universiteiten, onderzoeksinstellingen, organisaties en musea openen tijdens het weekend hun deuren voor het brede publiek om hen live wetenschap en technologie te laten beleven. Iedereen is welkom om tijdens het Weekend van de Wetenschap backstage te gaan bij de deelnemende organisaties en daarmee een kijkje achter de schermen te krijgen.

HACK42 Zien, proeven en ervaren!

HACK42 daagt jou uit om op 1 oktober zelf onderdeel te zijn van het programma. De Arnhemse hackerspace wil niet alleen laten zien maar ook laten beleven. In het nieuwe Flexlab kun je je eigen project solderen. Bezoekers met een laptop kunnen zich ook uitleven en hier gratis onder begeleiding Linux op installeren. Ervaar zelf welke alternatieven er zijn voor Microsoft Windows en Apple MacOS. Durf je dat niet aan dan kun je op de foto met hun eigen Chriet Titulaer, of jezelf laten fotograferen als hackende hacker! Natuurlijk kun je ook deze dag weer aan de gang in het computermuseum met diverse werkende machines tot aan de jaren 90.

Letterlijk de hackerscene proeven is ook mogelijk, want sinds 2009 is Hack42 de enige locatie in Arnhem om van vrijwel iedere variant van “Club-Mate” te genieten, een concept overgewaaid uit Duitsland. Daarnaast kan je letterlijk en figuurlijk hangen in de comfortabele lounge, een smeltkroes van expertise, opinies en persoonlijkheden. Even helemaal offline? Dat kan ook, de hackerspace ligt aan de rand van een prachtig natuurgebied.


Over HACK42
HACK42 is de hackerspace en computermuseum van Arnhem en omstreken, wat diverse succesvolle projecten op hun naam heeft staan. Jaarlijks organiseren zij een Open Dag en sinds 2015 doen zij daarnaast ook mee met Het Weekend van de Wetenschap. HACK42 heeft onder andere samengewerkt met Siza Het Dorp, HAN IMC, IFCAT Foundation, Escaperoom Rozet, Stichting Batavierenrace, Tentstock, NURDspace en RoofGarden.

Wat: Weekend van de Wetenschap bij HACK42
Wanneer: 1 oktober 2016, vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur
Waar: Koningsweg 31a te Arnhem
Doelgroep: mannen en vrouwen boven de 16
Prijs: Gratis
Website: http://www.hack42.nl/
Twitter: https://twitter.com/hack42
Facebook: https://www.facebook.com/hack42
Flickr: http://www.flickr.com/groups/hack42/

—————————————————

Vragen naar aanleiding van dit persbericht kunnen worden verzonden aan het bestuur van Hack42. Zij verwijzen u dan door naar de juiste persoon voor uw vragen. Contact via bestuur@hack42.nl

Over de auteur

Spider

Andere berichten door

Website

#08

09 2016

1Trackbacks/Pingbacks

  1. Open dag HACK42 | TDvenlo – Hackerspace 23 09 16