WiFi-router met aanhangsel

Om meer inzicht te krijgen in het boot-proces, en later aan de slag te gaan met custom firmware zoals OpenWrt en Liminix, wilden we graag toegang tot de seriele poort van deze WiFi-router:

TP-Link Archer AX23 with a serial-USB connector sticking out of it

Hiervoor hebben we eerst het doosje opengemaakt en zijn op zoek gegaan naar de juiste contacten. Dit was nog niet gedocumenteerd, maar de vier niet-aangesloten contacten op een rijtje waren een goede gok. Met de multimeter was goed te zien dat het tweede contact de GND was, de andere drie contacten allemaal zo rond de 3.3v zaten. Met de ‘frequency’-setting van de multimeter was goed te zien dat het laatste contact het meest ‘noisy’ was, waaraan we afleidden dat dat waarschijnlijk de TX was. Het derde contact had een net iets zwakkere stroom dan de eerste, dus RX.

We hadden een aantal USB-naar-serial-converters liggen. Aangezien we niet wilden riskeren e.e.a. te beschadigen maten we eerst de stroomsterkte van de converters. Eentje had een signaal van 3,7V, dus die hebben we voor de zekerheid opzij gelegd. Met “screen /dev/ttyUSB0 115200” konden we snel bevestigen dat we de juiste pins te pakken hadden: zowel output als input werkten direct. Voor later gebruik hebben we er wat Dupont-draadjes aangesoldeerd:

De printplaat van de AX23, met draadjes aan de seriele verbinding gesoldeerd en een USB-serial converter

Voor het nageslacht hebben we de foto met instructies ook aan de OpenWrt-documentatie toegevoegd op https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_ax23_v1#serial

Over de auteur

Raboof

Andere berichten door

Website

#30

01 2024