Open dag, een verslag, aflevering 1

Een gastblogje van Philamonk.

Publiciteit helpt. Dat ik het voorpaginanieuws niet kon missen was duidelijk, dat ik de open dag niet aan me had laten voorbijgaan was vreugde.
De poort was open en er was beweging. Deze zonnige frisse zaterdagnamiddag in het groene landschap van Arnhem stonden de parkeerplaatsen vol met auto’s en waren mannen met witte overjassen buiten in gesprek met niet aan hun kledingstuk herkenbare wezens.
Ik was er al eerder geweest, toen was het rustig, nu het tegengestelde. Goedemiddag wensend aan de menigte buiten liep ik de aangename warmte, opgewekt door een houtkachel die met een ingenieus systeem ook de andere ruimtes kan verwarmen, tegemoet. Ik baande mij een weg door het prettige geroezemoes, in de gangen langs passanten waaronder heel veel kinderen, op zoek naar mijn enige bekende hier.

Struinend en een blik werpend in elke gevulde ruimte zag ik de enthousiaste gezichten van hackers en bezoekers, vragende ogen van de kleinsten die zoveel mogelijk van deze vreemde interessante willy wortel omgeving absorbeerden.
Moem vond ik bij navraag voorbij de computerspelkamer en ik was niet de enige. Hier kregen ratjes de naam, uitgeprint door de namenmachine, van hun adoptieouder opgeplakt en werd de feestverlichting gemaakt:
men neme een licht emitterende diode (led) in de gewenste kleur, buigt hier en daar een pootje om, stopt er een batterijtje tussen – even testen welke kant licht geeft want dit moderne spul kent alleen eenrichtingsverkeer – plakt wat tape om de pootjes en batterij bijeen te houden en dan hop de uitverkoren ballon in. Even blazen en een lichtbron is gecreëerd.
Ik was er niet meer weg te slaan. Zelfs nerds uit het verre westen wisten deze locatie te vinden en sprekend in geheimtaal wilden zij zich aansluiten bij deze uitwisseling van kennis, als ik het goed begrijp. Er was zelfs een heus kinderfeestje dat deze hackerspace als attractie had gekozen. Het zag er allemaal goed uit en aan de vrolijke gezichten te zien was ik niet de enige die me hier prima heb vermaakt.

Ik ben nog steeds benieuwd naar de gelaserde koekjes, en bij wie deze dag ook herinneringen aan het Evoluon opwekte.

Philamonk

Over de auteur

Moem

Ikeahacker, Vistaprint-wrangler, mede-oprichter van Hack42.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/index.php/Gebruiker:Moem

#02

04 2012