Open dag, een verslag, aflevering 2

Een gastblogje van Vincent van Bruggen.

Moem had me al een aantal keren uitgenodigd om naar de hackerspace te komen om te zien wat er daar allemaal voor interessants gebeurt. Nu ben ik snel geïnteresseerd, maar sinds ik twee kinderen heb lijkt tijd voor hobby’s als sneeuw voor de zon verdwenen. Ontstaat er een moment dat ik ooit nog tijd krijg, dan heb ik nog een lange lijst met projecten. Mijn oude in slaap geraakte liefhebberijen zijn meubels maken, modeltreinen en natuurlijk de Renault 4. Van de laatste is er ook nog een slapend project Renault 4 schaal 1:6,5 waarvan driekwart van de onderdelen reeds bijeengezocht zijn.

Ter gelegenheid van de open dag van de hackerspace hebben Moem en Stoneshop mij nog maar eens uitgenodigd. Ondanks de drukte die dag had ik ‘s avonds toch gelegenheid om eens te gaan kijken. Het lukte zelfs Anne Luchies mee te krijgen voor een lift naar de Koningsweg, ook zij moest hoognodig eens een kijkje gaan nemen.
Moem, je hebt niets teveel gezegd! Als ik niet was belast met allerlei andere taken dan had ik er nu vast een aantal hobby’s bij 🙂 Ik had tevens de mogelijkheid Brenno eens van dichtbij te mogen meemaken. Het was knus en aangenaam.

Ik vind het inmiddels erg jammer dat ik niets van electronica begrijp, het zou goed van pas komen als de kleine Renault 4 het levenslicht ooit nog eens ziet. Daarnaast erg handig voor modelbouw. De 3D-printer en lasersnijder zijn ook erg interessant.
Erg enthousiast werd ik van de antiquarische computerafdeling, zelfs de Sinclair QL was er, daar heb ik als kind nog mee gespeeld. Fascinerend dat jullie de kennis hebben om dat soort apparaten weer tot leven te wekken.
Daarnaast deel ik het enthousiasme ten aanzien van Chriet Titulaer, zo iemand verdient een blijvend standbeeld!

Vincent van Bruggen

Over de auteur

Moem

Ikeahacker, Vistaprint-wrangler, mede-oprichter van Hack42.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/index.php/Gebruiker:Moem

#03

04 2012