Open dag, een verslag, aflevering 3

Een gastblogje van Anne Luchies.

Wel vaker scheur ik met de ‘brommert’ het pand van Hack42 voorbij aan de Koningsweg.
Ik wist waar het ergens te vinden zou moeten zijn, maar het kwam tot dusver nog niet echt uit of ik was anderzijds te vermoeid om de koe bij de horens te vatten en een kijkje te nemen.
De open dag was daarom een prima gelegenheid. Moem nodigde me hiervoor uit. Daarom samen met ‘buurtman’ Vincent van Bruggen de eerse stappen in de Hackerspace gezet.
En blij verrast door een heel stel enthousiastelingen die hun passie hebben gevonden in de technische kant van computers.

We vielen -bij binnenkomst- direct met onze neus in de boter. Door ‘Earthhour’ was het licht een uurtje uit en zaten de aanwezigen in één ruimte aandachtig te luisteren naar de lezing van onderzoeksjournalist Brenno de Winter over informatieverstrekking, de WOB, privacy en de grenzen ervan. Boeiend! Een stuk van herkenning hierin door mijn ervaring als infographicsredacteur op de redactie van een tweetal kranten.

Uiteraard kwamen we voor een boeiende rondleiding door het pand, onder leiding van Moem. Mijn hart sloeg een paar slagen harder door de oude flipperkast die stond te knipperen en de -niet meer dienstdoende- dieselgestookte ketel in het stookhok onthulde een vleugje van wat vroeger het defensieterrein ‘Schaarsbergen Noord’ was.
Op de ronde door het pand werd mijn hart gestolen door het ‘computermuseum’ met ondermeer het kleine vierkante Apple Macintosh-computertje (het eerste model waar ik mee heb leren werken) en toch ook de retro science fiction Holborn desktopcomputer van Nederlandse makelij. Om verliefd op te worden!

De snufjes technologie in de overige ruimtes -waaronder een cafénoirkoekje met het logo van Hack 42 er in gelaserd-, het hoofd van Chriet en een oude printer die de tweets van het internet uitdraaide. Allemaal kersjes op de taart uit het eigen lab. Ikzelf zou er de tijd niet voor kunnen vinden of me op kunnen storten, maar kan toch zeggen: Mooi zo’n Hack42! Ik ben enthousiast!

Groetjes van Anne

Over de auteur

Moem

Ikeahacker, Vistaprint-wrangler, mede-oprichter van Hack42.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/index.php/Gebruiker:Moem

#08

04 2012