De “Can Do” mentaliteit

Idea!

Idee!

Typerend voor de Hack42 hackerspace is de volgende situatie:

  • Deelnemer komt met een obscuur stuk hardware, een (soms defect) apparaat, bizar item of een interessant idee.
  • Er wordt gebrainstormed en er vormt zich een idee over (her)gebruik en inzet.
  • Het idee wordt uitgevoerd.
  • We hebben een awesome nieuw ‘iets’ erbij.

 

Bovenstaand gaat soms in sneltreinvaart. Het is heerlijk om mee te kunnen werken aan het creatieve proces, maar ook gewoon om hier getuige van te zijn en te zien hoe anderen samen iets gaafs maken.

Lasercutter

Awesome Lasercutter

Ter illustratie; we hebben sinds kort een lasercutter. Om deze aan te schaffen was natuurlijk geld nodig. Geen probleem; een groot aantal deelnemers heeft geïnvesteerd. Vervolgens moest zij gehacked worden; een flink redesign qua electronica, extra features en functionaliteiten om haar nog meer awesome te maken (en niet te vergeten: een stukje veiliger). De geschatte doorlooptijd van dit project was ongeveer 6 weken, vanaf het moment dat de lasercutter over de drempel de space binnen kwam tot aan een volledig functionele machine. Vanaf dát eerste moment is een aantal enthousiaste deelnemers hard aan de slag gegaan en het lijkt erop dat de planning gehaald gaat worden.

Last minute calculations and alterations

Hmmmmm…

 

Sommige projecten zijn eenvoudig te kickstarten door een subtiele hint te laten vallen of een vaag idee te formuleren. Omdat er zoveel verschillende skillsets en specialismes zijn, kan er vanuit iedere denkbare (of onverwachtse!) hoek hulp of advies komen wanneer je tegen een probleem uitdaging aanloopt.

Als je een leuk project hebt en je weet niet goed hoe je het moet aanpakken, zet het op de Wiki, praat erover op IRC, in de Lounge, tijdens een van de meetings of via de mailinglijst.

Over de auteur

Dennis van Zuijlekom

Mindless jerk who was the first against the wall when the revolution came.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/Gebruiker:Dvanzuijlekom

#29

07 2012